Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса относно колата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няколко въпроса относно колата

Здравейте, колеги! Нов съм във форума и имам няколко въпроса. Имам Алфа Ромео 166 2.0 16в 155 кс от две години и сега ми идват няколко въпроса.
    Първият е изгоряла крушка на таблото и вечер не се вижда нивото на бензина. До колкото знам за да се смени, трябва да се свали таблото или се бъркам? Може ли някой да ми каже как стават нещата?
    Ето и втория въпрос: от известно време по време на движение при 2-ра и 3-та скорост при отпускане на съединителя се получава притрисане и тропане. Имам притеснения да не е маховика? Преди една година смених съединител + маховик. Проблема не го прави всеки път, но искам да си изкажете мнението.
    Третия въпрос е къде се намира антената, защото са ми казвали че антената са последните два реотана на задното стъкло. Има ли нещо вярно и за какво е горната "антена"?

1 - Таблото се сваля като се издърпа волана назад и надолу, развият се двете вертикални винтчета на козирката на таблото и то се издърпа от леглото му.

Изключват се конекторите отзад и тогава се виждат въпросните крушки, които са на байонетни цокли на гърба му.

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...9&postcount=49

2 - Провери си тампоните на мотора.

3 - Антената на радиото са горните писти от задното стъкло. Тази на тавана е за GSM и GPS.
    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 16:40.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Значи антената за Гпс ако я махна и сложа от тези тип ";акула" , който ги водят няма да е проблем?

Comment

Първоначално публикувано от Alfa_Romeo166 Покажи съобщение
        Значи антената за Гпс ако я махна и сложа от тези тип ";акула" , който ги водят няма да е проблем?
        Какво искаш да постигнеш принципно!?
        По-добра антена за радиото, трошене на GPS/GSM антената, или нещо друго!?
        sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

ГПС/ГСМ антената не се използва и искам да я махна тази антена за да сложа другата за по-добра визия.

Comment

Вярно че е въпрос на вкус,но шарк антената не съм сигурен колко ще подобри визията на 166-ца,по скоро би я развалил,но важното е на теб да ти харесва.
            166 3.0 V6 226кс и 155 1.7TS 115кс-евридейката.

Comment

Да правя го по мои вкус, защото съм виждал на други и ми харесва как стоят. Как може да се демонтира?

Comment

Като свалиш тавана на колата.

Comment

Друг вариант няма?

Comment

Ти как мислиш?

Comment

Питам, колега. Благодаря, но със свалянето на тавана се отказвам.

Comment

Ми няма друг начин за съжаление.

Comment

Не е нужно да се сваля целия таван а само в единия заден ъгъл, колкото да се отвори пространство за да стигнеш до основата на антената и да и развиеш гайката, която я скрепва.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                          X